Офіційне відкриття пройшло 1 червня у м. Миколаїв за організації Представництва ЄС в Україні та Миколаївської міської ради.

Фото без опису

«Головне завдання Тижня цього року – висвітлити найсерйозніші проблеми на Землі: глобальне потепління, захист довкілля, надмірне використання ресурсів. Європейський Союз приділяє велику увагу цим питанням. Особлива роль у вирішенні проблем належить не лише владі й уряду, але й кожному з нас, адже тільки разом ми можемо досягти результатів. Тому цього року тема Тижня – «Роль громадянина у формуванні сталого майбутнього: енергоефективність, поновлювана енергія й управління відходами», − наголосив Йоганнес Баур, керівник напрямку «Економічна співпраця, енергетика й навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні.

Фото без опису

Однією з ключових подій Європейського тижня сталої енергії 2019 у м. Миколаїв стало відкриття виставки «PRO ефективність 3.0». З ініціативи міської ради вона проходить вже втретє і стала щорічним майданчиком для інформування громадян про новітні технології з енергозбереження та відновлюваної енергії для приватних домогосподарств та багатоквартирних будинків. Територія виставки мала такі тематичні сектори: «Опалення», «Вікна і двері», «Освітлення», «Альтернативна енергетика та інновації», «Утеплення і будматеріали».

Фото без опису

На виставці Представництво ЄС в Україні влаштувало для містян атракціон «Еко-дерево», щоб кожен міг перевірити, чи дотримується він екологічних принципів в повсякденному житті.

Фото без опису

Нагадуємо, що відкриття Тижня сталої енергії у м. Гнівань заплановане разом із відзначенням Дня міста у другій половині вересня 2019 року. Створення організаційного комітету планується у червні 2019 року.

Фото без опису

Джерело фото – сайт Миколаївської міської ради.