У липня 2019 року у рамках реалізації проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань» розпочато роботи із виготовлення проектно-кошторисних документацій з капітальних ремонтів та комплексної термомодернізації будівель дошкільних навчальних закладів №1,3 та 5.

Підрядними організаціями для виконання таких робіт стали приватні підприємства "БМУ-5б", «Експертний центр територіального розвитку» та "СБ-Стандарт" відповідно.

Фахівці підрядних організацій у рамках кожного замовлення виконають проектування заміни системи опалення, котельного обладнання та теплотраси; встановлення нових енергозберігаючих вікон з підвищеним коефіцієнтом опору теплопередачі; утеплення фасаду, цоколю, підвального та горищного перекриттів;  заміни покриття даху на металочерепицю; заміни внутрішнього освітлення на нове з використанням LED-технологій ; розробки нової вентиляційної системи з рекуперацією тепла згідно діючих санітарних норм.

Усі елементи проектування здійснюватимуться згідно діючих нормативних документів, ДБН та з використанням кращих європейських практик.

Виготовлення проектно-кошторисних документації є черговим підготовчим етапом до проведення будівельних робіт, які заплановані розпочати у 2020 році.

Нагадуємо, що з травня 2018 року у рамках інфраструктурного компоненту проекту здійснені початкові енергоаудити та технічні обстеження будівель дошкільних навчальних закладів.

Проект фінансується Європейським Союзом у рамках ініціативи EU4Energy та Програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP). Проект реалізовується Гніванською міською радою у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер». 

Запрошуємо Вас долучитися до офіційної сторінки проекту у соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/energyefficienthnivan/