23-27 вересня ДНЗ №3 «Сонечко» відзначає Тиждень  сталої енергії разом із Гніванською ОТГ.

Мета  - організація роз’яснювальної роботи з питань енергозбереження, раціонального використання паливно-енергетичних ресурсів серед батьків, дітей закладу, співробітників.

У рамках Тижня уже відбулися різні заходи – виховні години, цікаві заняття, проведено бесіди, дидактичні ігри, спостереження, пошуково-дослідницька робота та розваги з дітьми.

Вихователі та музкерівники заходів підкреслюють, що тема енергозбереження є актуальною і до цього спонукає саме життя.  Споживачі повинні бути більш уважними, визначати можливості та способи скорочення споживання електроенергії  та інших ресурсів.   

Цікавими для дітей були тематичні виховні години та заняття «Земля – очима дітей. Земля наш дім. Бережімо його!». Вікриття Тижня сталої енергії у ДНЗ№3 відбулося з такими гаслами

  • «Вода, сонце, небо, повітря – це подарунок природи» для молодшої групи;  
  • «Збережемо рослинний світ» для середньої групи;
  • «Збережемо тваринний світ» для старшої групи.

 Жвавий інтерес до проблеми проявили діти усіх груп під час проведення хвилинок спілкування  «Обережно! Електроприлади».

На підсумок вихователі показали дітям лялькову виставу «Великий Добросвіт» та переглянули мультик про «Енергозбереження».

Також у закладі відбулася виставка робіт із використаних матеріалів, у якій взяли участь батьки і діти.

Загалом у Тиждні сталої енерії задіяні усі педагогічні працівники та батьки вихованців.

Гніванська міська рада та команда проекту висловлює щиру подяку колективу ДНЗ№3 та особисто завідувачу Марині Яросевич за якісну та комплексну організацію заходів у  ДНЗ№3 до Тижня сталої енергії Гніванської ОТГ.

Тиждень сталої енергії проходить у м. Гнівань протягом 22-28 вересня у рамках реалізації проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань». 

Проект фінансується Європейським Союзом у рамках ініціативи EU4Energy та Програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP). Реалізацію проекту здійснюють Гніванська міська рада у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».