Найпростіші заходи енергозбереження доступні для кожного з нас. І це дозволяє досягнути значної економії коштів та знизити рівень забруднення навколишнього середовища, ризиків зміни клімату.

Місто Гнівань - одне із найактивніших міст України, яке регулярно та якісно реалізовує різні просвітницькі та енергоефективні заходи у муніципальному секторі.

Уже другий рік поспіль у нашому місті реалізовується найбільший проект Європейського союзу у Вінницькій області "Енергоефективний Гнівань - енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань".
Загальний бюджет проекту складає 970,913.00 євро, з яких фінансування ЄС складає 757,312.00 євро (78%), власний внесок Гніванської міської ради – 213,601.00 євро (22%).

У рамках інфраструктурної складової проекту планується повна термомодернізація чотирьох дошкільних навчальних закладів, а саме: заміна систем опалення та вентиляції; встановлення енергозберігаючих вікон; утеплення та часткова заміна конструкцій; модернізація внутрішнього освітлення; встановлення зовнішніх ліхтарів з альтернативним джерелом енергії.