Відповідно до розпорядження Гніванського міського голови наказом головного лікаря КНП «Гніванський ЦПМСД» створена мобільна медична бригада з відбору матеріалів для проведення аналізу на коронавірус. У склад бригади увійшли медична сестра (фельдшер) та водій. Для цієї мети задіяно, придбаний Гніванською міською радою у 2019 році, автомобіль, а депутатами міської ради на останній сесії виділені додаткові кошти для заохочення працівників, які виконують таку небезпечну, але таку необхідну для нашої громади роботу.

Фото без описуЯк забезпечені медичними засобами медики первинки, які стоять на передових рубежах боротьби з коронавірусом? З цим запитанням ми звернулися до завідуючої Гніванської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Сташук Ніни Василівни.

Фото без опису«Я хочу подякувати, в першу чергу, Гніванській міській раді, адже з початку оголошення карантину ми відчули колосальну підтримку від міського голови та його команди. На сесії депутати миттєво відреагували на наші потреби і виділили кошти у сумі 77 тис. грн. Та, на жаль, відразу придбати необхідні засоби захисту не змогли з причини їх відсутності у продажі. Тому дякуємо і нашим меценатам за допомогу, яку вони надали в перші дні карантину за власні кошти. Поступово ми поповнювали свої запаси. Було придбано:

- за кошти міської ради: 40 захисних щитків для обличчя, 20 захисних окулярів, 45 респіраторів (FFP2 + FFP3), 60 ізоляційних халатів, 1500 масок, 4000 рукавичок, 200 бахіл, 100 шапочок, 40 захисних фартухів, 40 фл. антисептиків «АХД 2000 ультра», 22 кг деззасобу «Дезактин», 300 вакутаймерів (пробірка для крові для швидкого тесту), 350 пробірок для забору мазків для ПЛР, 100 швидких тестів на грип, 37 швидких тестів на COVID-19, 4300 одноразових шпателів, лікарські засоби для надання невідкладної медичної допомоги при підозрі на COVID-19;

- за кошти отримані від НСЗУ: 50 багаторазових захисних комбінезонів.

Хочу зазначити, що дуже знадобився нам придбаний міською радою автомобіль, адже ми його обладнали для потреб мобільної бригади з можливістю спецобробки після виїздів. Дякуючи тому, що є два автомобіля, ми маємо змогу розмежувати бригаду по забору від виїздів до інших хворих пацієнтів. Хочу також повідомити про отримання сьогодні допомоги від фонду Володимира Гройсмана та подякувати йому за це від працівників первинки. Також ми вдячні і депутату міської ради Володимиру Прідолобі за сприяння та постійну турботу про медицину в ОТГ», – сказала Ніна Сташук.

Висловлюємо щиру подяку усім медикам, які перебувають на передовій у боротьбі із COVID-19.

Фото без опису