З 1 вересня ДНЗ № 1 «Оленка» у м. Гнівань тимчасово зупинить свою діяльність через заплановані будівельні роботи із комплексної термомодернізації будівлі у рамках проєкту Енергоефективний Гнівань - енергетична політика для сталого розвитку
Відповідно до договору про виконання будівельних робіт між Гніванською міською радою та підрядною організацією у ДНЗ №1 протягом 3 місяців заплановано здійснити термомодернізацію стін, цоколю та горища, заміну вікон та дверей, заміну даху, влаштування системи вентиляції, модернізацію зовнішнього освітлення із сонячними батареями, модернізацію системи опалення.
На жаль, більша частина таких робіт унеможливлює відвідування дітьми дитячого садка.

Фото без опису

Тому наразі Відділ освіти міської ради спільно із адміністраціями усіх дошкільних навчальних закладів аналізують інформацію щодо кількості дітей, батьки яких фактично планують відвідувати дитячі садки міста з 1 вересня. Для вихованців ДНЗ №1 на основі цієї інформації у індивідуальному порядку буде запропоновано альтернативний заклад для відвідування з 1 вересня. У першу чергу таку можливість отримають діти пільгових категорій та діти, у яких двоє батьків працюють.
Разом з тим, важливо розуміти, що ситуація може змінюватися у зв’язку із епідеміологічною ситуацією в Україні та карантинними умовами.

Сподіваємося на Ваше розуміння і підтримку! Такі тимчасові незручності варті того, аби у найближчому майбутньому наші діти виховувалися у оновлених і комфортних приміщеннях дитячих садків!

Нагадуємо, що такі будівельні роботи виконуватимуться у рамках проєкту Енергоефективний Гнівань - енергетична політика для сталого розвитку, який Гніванська міська рада реалізовує у партнерстві з ГО «Єврорегіон «Дністер». Проєкт фінансується Європейським Союзом у рамках ініціативи EU4Energy та Програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP).

Цей проєкт є найбільшим грантовим проєктом за всю історію Вінницької області і його загальний бюджет складає 970,913.00 євро. Проєкт передбачає комплексну термомодернізацію 4-х дитячих садків у м. Гнівань.
Підготовка Гніванської міської ради для участь у такому складному грантовому конкурсі розпочалася ще у далекому 2015 році, а виграно і розпочато реалізацію проєкту з травня 2018 року.

Відтоді протягом 2018-2019 років у рамках проєкту виконані технічні обстеження будівель, початкові енергоаудити, розпочато виготовлення проектно-кошторисних документацій. У першій половині 2020 року завершено проектування 3-х об’єктів та проведено тендери і визначено підрядників 2-х об’єктів. Усі ці підготовчі заходи окрім того, що виконувалися відповідно до законодавства України, повинні відповідати європейським стандартам. Тому усі дії та документи Гніванська міська рада розробляла та погоджувала із Командою Підтримки CoM-DeP в Україні, австрійськими експертами та частково із Представництвом Європейського Союзу в Україні.
Першим дитячим садком, який пройшов таку 2-х річну підготовку, став найбільший ДНЗ №1 «Оленка» у м.Гнівань.

Запрошуємо вас слідкувати за офіційною сторінкою проєкту у Facebook, аби знати усі найсвіжіші новини: https://www.facebook.com/energyefficienthnivan