За словами директора польської компанії EastWestLink Ендрю Коркуса в інтерв'ю Ukrainform, найбільшою проблемою, яка викликає ускладнення для мігрантів з України є погане знання польської мови.

Фото без опису

У зв’язку із тим, що Україна отримала безвіз, все більше наших співгромадян намагаються виїхати на екскурсії, а також сезонні заробітки до країн Західної Європи, передусім Польщі. Однак, за кордоном українців можуть спіткати мовні бар’єри, через які нерідко виникають труднощі.
В даний час все більше і більше працівників приїжджає до Польщі з центральної та східної частини України, які не говорять польською, а то й українською. Проблеми спілкування з польськими колегами спричиняють труднощі у розумінні, - сказав Коркус.
Поляк зазначив, що для того, щоб зупинити подальшу міграцію українців на Захід, роботодавці повинні забезпечити їм нормальні умови роботи і житла в середині держави. Незабаром, він говорить, що більш розвинені країни відкриють свої ринки для робітників з України, які будуть конкурувати з роботодавцями в нашій країні.
Крім того, літо – це завжди період відпусток. Вказане може зумовити виникнення низки труднощів для наших співвітчизників за кордоном, тому, задля уникнення потрапляння у халепу на зарубіжжі, необхідно ретельно спланувати та обміркувати всі можливі проблемні моменти свого візиту.
Додатково варто зазначити контактні телефони Посольства України в Республіці Польща: +48(22)621-39-79 (консульські питання), а також гаряча лінія Посольства (телефонувати виключно у разі загрози життю чи загибелі громадян України): +48 698-608-837