Гніванська міська рада за останні роки активно бере участь у міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсах щодо розвитку територіальної громади, в рамках яких реалізувала 13 проектів, спрямованих на покращення благоустрою міста, розвиток спортивної інфраструктури, підтримку освіти, покращення умов проживання, проведення відпочинку та дозвілля мешканцями міста тощо.

   Фото без опису

Написанням проектів в міській раді займається керуюча справами виконкому Оксана Поштар. Проект Гніванської міської ради «Розвиток спортивної інфраструктури – запорука збереження нації» став переможцем чотирнадцятого обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад у 2017 році. Додатково до Гніванського бюджету будуть залучені з обласного бюджету кошти в сумі 142, 3тис.грн. Проект передбачає проведення реконструкції спортивного стадіону в м.Гнівань по  вул. Вапняра (масив цукрового заводу) із плануванням футбольного поля, влаштування огорожі, будівництвом місць для глядачів,  освітленням світлодіодними прожекторами в кількості 2шт. Роботи будуть розпочаті у липні цього року.                                                                

    У Тиврівському районі діє районна Програми підтримки проектів розвитку місцевих ініціатив територіальних громад та громадських організацій Тиврівського району на 2016-2020 роки, відповідно до якої районна рада здійснює підтримку проектів територіальних громад району, які визнаються переможцями різноманітних конкурсів. У минулому році 3 проекти Гніванської міської ради (реконструкція вул. Європейської, капремонт дитсадка №3, придбання сміттєвозу) були визнані переможцями у обласних конкурсах, проте жодний проект не був фінансово підтриманий районною владою.           Гніванська міська рада сподівається, що у цьому році проект з реконструкції спортивного стадіону, який визнано переможцем ХІV обласного конкурсу, все ж таки буде фінансово підтримано Тиврівськими райдержадміністрацією та районної радою в сумі 124тис.грн., що становить 10% кошторисної вартості проекту.