Рятувальникам Вінниччини передали 5 сучасних пожежних машин. Фоторепортаж

12 березня у Вінниці на площі Василя Стуса рятувальникам вручили 5 нових пожежно-рятувальних автомобілі марки «МАЗ». А також бронежилети, каски, радіостанції та прилад для діставання великих боєприпасів. Все обладнання коштує 24 мільйони.

Фото без опису

За словами начальника Головного управління ДСНС України у Вінницькій області полковника служби цивільного захисту Руслана Шевчука, нові автомобілі будуть використовуватися не тільки для ліквідації пожеж, а й для допомоги при ДТП та інших рятувальних заходах. Техніка оснащена сучасними гідравлічними інструментами, бензорізом, освітленням, драбиною, насосом… Автомобілі розраховані на 6 чоловік особового складу.

Фото без опису

«Рівно рік назад 9 лютого ми отримали 5 автомобілів. А сьогодні ми знову отримали 5 автомобілів від Державної служби з надзвичайних ситуацій, ці краще оснащені від попередніх. Ця техніка буде розподілена з наступним розрахунком: два автомобіля будуть у Вінниці і три одиниці поновлять ресурс в Козятинському, Хмільницькому районах та в Гніванській ОТГ.

Фото без опису

Фото без опису

Також сьогодні ми вперше отримали 30 бронежилетів, 30 касок та 5 радіостанцій. Це майно закуплене за кошти державної служби з надзвичайних ситуацій, за бюджетні кошти.Загалом все це обладнання коштує 24 мільйони, з них 500 тисяч це обмундирування, а решта – автомобілі», - каже Руслан Шевчук. В цьому році Вінницька область планує ще отримати піротехнічний автомобіль, який задіюватимуть для знешкодження боєприпасів. Як зазначив Руслан Шевчук, у Вінницькій області зараз дуже невистачає 50-метрової автодрабини.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису