Протягом 2-х місяців триває термомодернізація будівель дитячих садків №1 та №3 за підтримки ЄС та під наглядом міжнародних експертів.

Нагадуємо, що ДНЗ№1 та ДНЗ№3 - перші із  4-х дитячих садків м. Гнівань, які планується термомодернізувати за європейськими стандартами у рамках проєкту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань» відповідно до виграного Гніванською міською радою гранту в сумі 757 тис.євро.

Фото без опису

Проєкт фінансується Європейським Союзом в рамках ініціативи EU4Energy та програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» та реалізується Гніванською міською радою у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».

Наразі, будівельні роботи у дитячому садку №1 знаходяться на етапі утеплення фасаду, монтажу покрівлі, розпочато монтаж зовнішньої тепломережі. Роботи із встановлення внутрішньої системи опалення завершені.

Фото без опису

У будівлі ДНЗ№3 утеплення фасаду знаходиться на завершальній стадії, продовжуються роботи із монтажу покрівлі, електромережі, вентиляції, водовідведення та влаштування бетонної відмостки.

Будівельники підрядних організацій безперервно працюють на об’єктах.

Фото без опису

13 листопада м. Гнівань в черговий раз відвідали експерти Команди підтримки Програми ЄС «Угода мерів - Демонстраційні проекти» Дмитро Іваненко та Олександр Надточий з метою контролю якості виконання будівельних робіт.

Фото без опису

 У рамках візиту експерти відвідали будівлі дошкільних закладів за участі представників команди проєкту, підрядних організацій та технічного нагляду. Після огляду та обговорень будівельних робіт експертами Команди підтримки було надано кілька зауважень та рекомендації підрядникам щодо поліпшення якості виконання робіт. Зокрема, зауваження стосуються порушення технології виконання робіт при влаштуванні гідроізоляції вікон і конструкцій даху, неякісного облицювання утеплювача у окремих місцях. Також експерти рекомендували додатково здійснити роботи із укріплення фундаменту котельні ДНЗ №1.

Фото без опису

На завершення візиту експерти зустрілися із міським головою, спеціалістами міської ради для підведення підсумків проведеної роботи.