Фото без опису

  Право власності на земельну ділянку в порядку спадкування переходить до спадкоємців на загальних підставах, із збереженням її цільового призначення, але іноді виникають проблеми, без вирішення яких неможливо оформити свої спадкові права на земельну ділянку. Наприклад, в земельної ділянки, яка спадкується відсутній кадастровий номер. Як діяти в такій ситуації?

  В цьому випадку спочатку потрібно внести земельну ділянку до Державного земельного кадастру та отримати відповідний витяг, шляхом звернення до землевпорядної організації, що має в своєму штаті сертифікованих інженерів-землевпорядників.

  Спадкоємець замовляє в землевпорядній організації виготовлення технічної документації зі встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Після розробки технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки землевпорядна організація погодить її у необхідних установах та отримає витяг з кадастру. Варто зазначити, що технічна документація щодо встановлення меж земельної ділянки розробляється на ім’я спадкодавця, а сам витяг з кадастру видається на ім’я спадкоємця, що зазначений в запиті нотаріуса.

  Після отримання витягу необхідно звернутись до нотаріуса для завершення процедури видачі свідоцтва про право на спадщину та проведення державної реєстрації права власності на нерухоме майно в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

  Також детальну інформацію щодо отримання безоплатної правової допомоги можна дізнатися, зателефонувавши за номером «гарячої лінії» системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). За згаданою «гарячою лінією» можна отримати консультацію з правових питань, дізнатися інформацію щодо актуальних адрес центрів та з’ясувати інші питання функціонування системи надання безоплатної правової допомоги.

Вінницький місцевий центр з надання безоплатної 
 вторинної правової допомоги
 21021, Україна, м. Вінниця, вул. Порика, 29
 Телефон / факс: (0432) 56-01-80; 38 (098) 00 26 774, 38 (098) 67 87 593;

Email: vinnytsya1.vinnytsya@legalaid.vn.ua
 
 Барське бюро правової допомоги 
 м. Бар
 вул. Героїв Майдану, 6
 E-mail: barske@legalaid.vn.ua
 Тел.: (04341) 2-15-55
 
 Вінницьке бюро правової допомоги
 м. Вінниця
 вул. Хмельницьке шосе, 17
 E-mail: vinnytske@legalaid.vn.ua
 Тел.: (0432) 66-14-72
 

Жмеринське бюро правової допомоги
 м. Жмеринка
 вул. Валерія Брезденюка, 19
 E-mail: zhmerynske@legalaid.vn.ua
 Тел.: (04332) 5-23-78
 
 Тиврівське бюро правової допомоги
 смт Тиврів
 вул. Шевченка, 5
 E-mail: tyvrivske@legalaid.vn.ua
 Тел.: (04355) 2-15-77