«Для чого потрібно ОСББ? Як отримати кошти для ОСББ?», - саме такі важливі питання 4 квітня обговорювали у міському будинку культури мешканці багатоквартирних будинків із представниками ПРООН (Програма розвитку ООН в Україні), IFC (Міжнародна фінансова корпорація) та командою проекту Енергоефективний Гнівань - енергетична політика для сталого розвитку.

Фото без опису


На зустріч зібралось чимало мешканців громади, щоб дізнатися корисну інформацію про етапи створення та подальший розвиток своїх ОСББ. 
Запрошені фахівці розповіли про енергоефективні заходи (заміна вікон, дверей, утепленням стін, утеплення даху та заміна покрівлі), які можливо реалізувати із залученням додаткових фінансових ресурсів. Представники команди проекту також повідомили, що можливість додаткового співфінансування стане доступною для мешканців Гніванської ОТГ через Муніципальний фонд енергоефективності, створення якого заплановано на 3-му році реалізації проекту. 
Міський голова Володимир Кулешов поділився власним досвідом з енергозбереження своєї оселі, а саме утеплення стін та даху будинку. Він зазначив, що організували цю зустріч не для того, щоб змусити наших мешканців утворити такі об’єднання співвласників, а для того, щоб проінформувати про перспективи ОСББ та навчати правильно використовувати можливості й ресурси їхнього об'єднання.
Звичайно ж не обійшлося і без дискусій, на які запрошені спеціалісти професійно надали відповіді присутнім у залі. 
Подібна зустріч також планується з представниками приватного сектору.