14-15 вересня 60 учні усіх шкіл Гніванської ОТГ взяли участь у одноденних тренінгах «Школа екосвідомих гніванчан». Заходи проводилися у рамках проекту  «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

Фото без опису

Юнні громадяни вивчали теми «зелених» енергетичних технологій, питання та сучасні проблеми стану навколишнього середовища і змін клімату.

Ідеальним завершенням навчань стали основи із проектного менеджменту та «мозковий штурм» щодо можливих екологічних та енергоефективних заходів для рідних навчальних закладів.

Фото без опису

За підсумками тренінгів кілька команд ініціювали створення екоклубів на базі загальноосвітніх шкіл аби на практиці створювати та реалізовувати локальні ініціативи.

Заохоченням для найактивніших учасників навчань стала поїздка до м. Київ з метою участі у Міжнародному марші за клімат 20 вересня 2019 року, про що ми розповімо у наступному матеріалі.

Фото без опису

Захід реалізовано у рамках проекту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

Проект фінансується Європейським Союзом у рамках ініціативи EU4Energy та Програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP). Реалізацію проекту здійснюють Гніванська міська рада у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».

Фото без опису