19 вересня гніванчани відсвяткували 391-річницю з дня заснування міста Гнівань. Цьогоріч свято Дня міста втретє відбулося разом із відкриттям Тижня сталої енергії 2020, який проходитиме 19-25 вересня.

На жаль, карантинні умови внесли свої корективи і обмеження у відзначення Дня міста Гнівань та відкриття Тижня сталої енергії 2020. Однак,  це свято Гніванська міська рада не скасувала, а запропонувала мешканцям відсвяткувати в особливому форматі.

Святкування розпочалися з 14 вересня, понеділка. Безліч організацій та творчих колективів записали свої відео-привітання із Днем міста та вітали своїх земляків у соціальних мережах за хештегом  #Ялюблюсвоємісто та #ЯлюблюГнівань. Також у соцмережах було опубліковано віршоване відео-привітання на слова відомої гніванчанки Жанни Дмитренко.

Топовим привітанням стала презентація 19 вересня пісні «Над Бугом рікою», автором якої є особисто міський голова Володимир Кулешов, а до її виконання долучилися Ольга та Андрій Петлики, Леся Сіра, Світлана Шамрай, Сергій Журавльов, Володимир Кулешов. У відео до цієї пісні увійшли найпрекрасніші краєвиди рідного міста Гнівань.  https://www.youtube.com/watch?v=-11PKQwuwJ8&t=5s

 «Я дуже люблю наше рідне місто, тому серед півсотні пісень, написаних мною,  більше 10 пісень зі згадкою про Гнівань. Але серед них не було такої, яка б могла описати всю красу нашого міста. Тому була написана саме ця пісня. Мені дуже приємно, що артисти будинку культури взяли її за основу у вітанні мешканців з Днем міста», - коментує міський голова Володимир Кулешов.

Святкові заходи до Дня міста Гнівань розпочалися 17 вересня із турніру з міні-футболу, в якому взяли участь 4 команди. Продемонструвавши найкращий результат, перемогу виборола команда «Гнівань-молодь», ІІ місце здобула ФК «Гнівань», ІІІ місце - ФК «Гнівань-ветерани» та ІV – ФК «Могилівка».

19 вересня відбулися змагання одразу з двох видів спорту, це волейбол та баскетбол. У змаганнях з волейболу взяли участь 4 команди. Золото здобула  ВК «Гнівань», срібло - ВК «Гнівань-ветерани», бронзу – ВК «Могилівка», наймолодші учасники змагань замкнули четвірку переможців.

У турнірі з баскетболу 3х3, на жаль, команд – учасниць було лише 3. Серед них І місце посіла команда «Yong Life», ІІ місце – «No Name», ІІІ місце – «Гнівань Баскет». Також після турніру відбувся конкурс «Найкращого снайпера», де почесне І місце виборов Руслан Крепостняк, який з 25 кидків влучив 17 разів. ІІ місце зайняв Олександр Жадан, влучивши 15 разів, ІІІ місце розділили між собою Кіріл Мазур і Дмитро Козюк, кожен з яких влучив по 13 разів.

Усі учасники спортивних турнірів були нагороджені почесними грамотами, медалями, кубками та м’ячами від Гніванської міської ради та ГО «Спортивна рада м. Гнівань». Серед усіх учасників змагань в номінації «Найстарший гравець» були нагороджені:

- Кухар Олег (футбол);

- Гранальський Василь (волейбол);

- Гусак Максим (баскетбол).

У номінації «Наймолодший гравець»:

- Оніщенко Юрій (футбол);

- Попик Владислав (волейбол);

- Стиренко Артур (баскетбол).

Дякуємо усім учасникам спортивних турнірів за запеклі баталії, позитивні емоції та пропаганду здорового способу життя!  

Фото без описуА майже цілий день тривав традиційний велопробіг «ВелоEnergy», але з індивідуальними заїздами учасників, серед яких потім розігрувалися 10 подарунків онлайн з головним призом - сучасним велосипедом.

Цей захід проводився у рамках проєкту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань». 

Умови для учасників були наступні. Учасникам необхідно було попередньо зареєструватися у онлайн-формі, а у День міста Гнівань до 16:00 самостійно проїхати на велосипеді повз 3-и локації у місті. На кожній із локацій були встановлені фотозони, де учасники фотографувалися, а далі публікували свої фото у соціальних мережах.

Фото без опису

Саме ці фото були головним підтвердженням участі учасників у велопробігу «ВелоEnergy». О 17:00 того ж дня відбувся прямий ефір, де організатори рандомно (випадкова генерація чисел онлайн) розіграли 10 подарунків серед списку 71 зареєстрованого учасника. Відразу ж у прямому ефірі організатори перевіряли наявність підтверджуючих фото на особистій сторінці учасників у соцмережах, посилання на яку вони залишили при реєстрації.

Головний приз сучасний велосипед отримала 12-ти річна Цітрінель Юля!

"Я буду здивована, якщо я щось виграю", - так підписала Юлія свої фото з велопробігу в Instagram і виграла головний приз! Буквально за 20 хвилин після завершення ефіру Юлія разом із мамою відразу ж прибули до Гніванської міської ради та отримала свій подарунок від організаторів. Сказали, що спочатку не повірили, але додому повернулися уже із новим велосипедом.

Фото без описуУсі переможці можуть отримати свої призи будь-коли у робочий час Гніванської міської ради. З собою потрібно мати будь-які документи, які посвідчують особу (паспорт, свідоцтво про народження чи водійське посвідчення).

Нагадуємо, що Тиждень сталої енергії 2020 триватиме у м.Гнівань 19-25 вересня у рамках проєкту «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань». 

 Проект фінансується Європейським Союзом у рамках ініціативи EU4Energy та Програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP). Реалізацію проекту здійснюють Гніванська міська рада у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».

Наразі тривають креативні конкурси на екологічну тематику для школярів:

  1. Конкурс фото і відео «Еко-Гнівань – майбутнє для моєї громади»;
  2. Конкурс «Найкращий відгук на документальний фільм «Дім:побачення з планетою».

Всього буде визначено 15 переможців у 5 номінаціях, які отримають цінні призи! 

Усі деталі за посиланням: https://gnivan-miskrada.gov.ua/news/1600329526/