Що робити з опалим листям? Методичні рекомендації населенню

Восени у нас прийнято спалювати опале листя, навесні – торішню траву. В пік весняного і осіннього палів повітря в містах стає важким і гірким, збільшуються випадки захворювань дихальних шляхів. Чи є така звичка тисяч українців нормою? Яка шкода завдається людям і довкіллю від спалювання рослинних залишків? Яким чином караються порушення? І що ж робити з опалим листям?

День української писемності та мови

За православним календарем 9 листопада вшановують пам’ять Преподобного Нестора-Літописця - послідовника Кирила і Мефодія. Вважається, що Нестор Літописець став прабатьком української писемної мови. Існують версії, що раніше на території України застосовували кілька видів писемності, деякі з них використовували грецьку абетку або латиницю. Сучасний алфавіт української мови здебільшого складається з аналогів грецьких літер і декількох слов’янських знаків, однак раніше, крім кирилиці, використовувалася так звана глаголиця.

З нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва  прийміть найщиріші вітання!

Ви даруєте людям радість, несете культуру до кожного серця, кожної душі,  а разом з тим, примножуючи  велич рідного краю,  своєю плідною творчою  працею та силою духу  звеличуєте рідну Україну! Ваш творчий внесок у розвиток національної культури, щоденна подвижницька праця на ниві української культури заслуговує на слова щирої вдячності!

У Гнівані пройдуть навчання з підвищення енергоефективності для мешканців приватного сектору

Як підвищити енергоефективність свого приватного будинку та економити витрати на комунальні послуги? Замінити вікна та двері, утеплити фасад, оновити систему опалення чи просто змінити свою поведінку у побуті?  Відповіді на ці запитання ви зможете знайти під час тренінгу «Енергоефективність та енергозбереження для приватного сектору».

Всесвітній день містобудування

8 листопада відзначається Всесвітній день містобудування або Всесвітній день урбанізму. Це свято присвячується розвитку містобудування як галузі, завдяки якій все більше і більше людей можуть отримати комфортний простір для життя, де забезпечені всі необхідні потреби.

8 листопада - Міжнародний день КВК

Міжнародний день КВК — дуже специфічне свято, яке близьке особливо тим, хто пов'язав своє життя з цією цікавою грою. Крім того, його щорічно відзначає багатомільйонна армія фанатів КВК. Це не тільки глядачі, які регулярно дивляться ігри вищої ліги та прем'єр-ліги КВК, а й підтримують команди, які створені практично у всіх містах пострадянського простору.

Вітаємо усіх Дмитрів з Днем ангела!

8 листопада слов'яни і православні відзначають Дмитрієв день. Назва дня походить від імені святого Дмитра Солоунского. У східних слов'ян завершувався осінній шлюбний сезон. Це свято пов'язують з військовим патріотизмом, захистом рідної землі. На образах найчастіше зображений святий Дмитро зі списом в руках.

4 листопада - День залізничника України

У професійне свято - День залізничника - ми приєднуємося до привітань на адресу всіх працівників українських національних залізниць і бажаємо їм гарних успіхів, благополуччя і високого професіоналізму, який завжди був притаманний нашим шановним залізничникам! Зі святом вас, працівники залізниць України!

Корисні посилання