У Гнівані висадять більше трьохсот дерев

17 жовтня 2020 року по всій території України проходитиме Акція з висадження 1 000 000 дерев у рамках глобального екологічного проєкту “Озеленення України”. Проєкт мав відбутися ще навесні, але його перенесли на осінь.

Розвиток Гніванської медицини

Одним із пріоритетних напрямків роботи в розвитку Гніванської ОТГ є розвиток медицини. Ще два роки тому Гніванська лікарня була філією Тиврівської центральної районної лікарні. Застаріле обладнання, ліжка, постіль, система опалення, водопостачання, туалети, харчоблок та самі плати були в незадовільному стані. Все, що робилося, все за кошти міської ради. Все змінилося, коли лікарня вперше в своїй історії стала підпорядкованою Гніванській міській раді. З перших днів нового життя лікарні, розпочалося її відродження. За цей час відбулися грандіозні зміни. Зроблено капітальні ремонти, придбано сучасне обладнання, підписано договір на пакет послуг з НСЗУ. Новинкою в медицині Гніванської ОТГ стало відкриття кабінету лікаря-терапевта на масиві СЗБ, що є дуже зручним для мешканців масиву.

#stop_sexтинг

За даними світового огляду впливу пандемії коронавірусу на дітей в онлайн (David Wright. COVID-19: expectations and Effects on children online, June 2020) в період карантину діти стали проводити на 80% більше часу онлайн, значно почастішали випадки булінгу з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, а сексуальна експлуатація дітей в інтернеті збільшилась вдвічі. На жаль, в Україні такі випадки також почастішали.

Ситуація з COVID-19 у Гніванській ОТГ

Від початку карантину та станом на 05.10.2020 року у Гніванській ОТГ зареєстровано 84 випадки захворювання на COVID-19, з них: 68 осіб одужало; 1 особа померла; 15 осіб активно хворіють (4 особи перебувають на стаціонарному лікуванні,11 осіб лікуються амбулаторно та знаходяться на динамічному спостереженні в сімейного лікаря). Дотримуйтеся правил карантину! Бережіть себе та своїх близьких! Будьте здорові!

У КЗ "Гніванська публічна бібліотека" відремонтували дах

Завершилися ремонтні роботи із заміни покрівлі комунального закладу "Гніванська публічна бібліотека". У приміщенні бібліотеки, що знаходиться в мікрорайоні Витава, не робилося капітального ремонту з моменту будівництва приміщення (тобто з 1902 року). Тут колись розміщувалася і школа (початкові класи), і газова контора, і контора колгоспу, пошта, а нещодавно сусідами по приміщенню була Українська православна церква Київського патріархату св. Пророка Іллі, а з 2016 року будівля повністю використовується під бібліотеку. Територія була не огороджена та в занедбаному стані. На сьогодні на території розміщено дитячі гойдалки та спортивні тренажери. А найголовніше дійшла черга до заміни покрівлі приміщення, після чого можна проводити й капітальний ремонт будівлі.

Вітання освітян із Днем працівника освіти

Напередодні Дня працівника освіти привітали наших освітян із професійним святом. На заході відзначили подяками вчителів за підготовку  учнів - переможців обласних та районних олімпіад, а також вихователів та педагогів Дитячої музичної школи. Дякуємо вам за вашу плідну працю у вихованні молодого покоління!

20-річчя ветеранського хору "Джерело"

Сьогодні в Гніванському будинку культури вітали учасників ветеранського хору "Джерело" із 20-річчям з дня заснування. Привітати їх прийшли міський голова Володимир Кулешов, голова "Ради ветеранів" Іван Шевчук та голова ГО "Гніванчани" Анатолій Дрозд, вручивши подяки за активну участь у міському ветеранському хорі, вагомий особистий внесок у культурно-масове життя громади та з нагоди відзначення 20-річчя з дня заснування ветеранського хору «Джерело». Окрема подяка артистам КЗ "ЦКД "Калина" за організацію святкового концерту!

Міжнародний день людей похилого віку

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана. З нагоди свята, бажаємо вам міцного здоров’я, добра, радості, довголіття, миру та злагоди у ваших душах. Нехай родинний теплий вогник – завжди зігріває ваші серця!

У Гніванській ОТГ привітали бібліотекарів з професійним святом

Сьогодні до Всесвітнього дня бібліотек привітали усіх бібліотекарів КЗ "Гніванська публічна бібліотека" з професійним святом. Секретар міської ради вручив подяку колективу за вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи, популяризацію національної дитячої та дорослої літератури й читання, активну участь у заходах Гніванської ОТГ та подарунки від міської ради. Ще раз вітаємо зі святом! Бажаємо здоров'я вам та вашим рідним, нехай ваша праця завжди користується заслуженою повагою в суспільстві!

Корисні посилання