Школа-гімназія відзначила "День вишиванки"

Вишиванка - один з найголовніших символів національної ідентичності українців. Вишиванка - не просто одяг, це щось дуже особисте, рідне, святе. Те, що зберігає наше коріння та індивідуальність.

Парад вишиванок у Гніванській ОТГ

Сьогодні до Дня вишиванки декілька сотень гніванчан у різнокольорових вишиванках пройшлися святковою ходою центральною вулицею міста Гнівань. Під мелодійний супровід духового оркестру колона вирушила від масиву Терешкової до міського будинку культури, завершивши ходу на площі Перемоги в центрі міста.

Відзначили Свято сім'ї в Центрі позашкільної освіти "Простір"

Сім’я – це найважливіше, що має людина. Це підтримка, це турбота, це допомога та піклування. Значення сім’ї величезне. І саме тому 15 травня в гуртку «Дошколярик» Центру позашкільної освіти «Простір» керівник гуртка Заплатинська Н.А. разом зі своїми учнями відзначили свято до Міжнародного дня сім’ї. Адже так важливо, щоб діти з раннього дитинства усвідомлювали значення сім’ї, вчились цінували той величезний вклад батьків, дідусів та бабусь у їх зростання та розвиток. Дякуємо усім, хто долучився до свята та створював святкову атмосферу!

Всеукраїнський семінар відбувся в ЗОШ №1

Травень завжди був особливим місяцем  для українців. До 2015 року ми щорічно збиралися біля пам’ятників загиблих у Другій світовій війні. Вітали один одного зі святом Перемоги, клали квіти до підніжжя пам’ятників, однак не повністю усвідомлювали, що значить побажання мирного неба над головою. Глибоку суть цього побажання ми по- справжньому оцінили  після подій на Майдані, анексії Криму, тривалого збройного конфлікту в східних регіонах нашої держави. Сьогодні в закладах загальної середньої освіти головним пріоритетом сучасного патріотичного виховання стало вироблення переконаності учнів, що сила українців у їхній єдності. Лише завдяки почуттям національної єдності, злагоди, миролюбності можна зберегти Україну, зміцнитись, стати рівними серед рівних.

Корисні посилання